Eerdere voorstellingen

Het park van GGZ Delfland vormde het decor voor het werk van William Shakespeare’s ‘Midzomernachtsdroom’. Onder leiding van Guido Jonckers werkten 17 ervaren amateurspelers hard om van deze voorstelling een spraakmakend Delfts evenement te maken.

Medewerkers en cliënten werden bij de voorstelling betrokken door te helpen met de kostuums en de aankleding van het park. De prachtige muziek werd gecomponeerd door de pianist, zanger en componist Guus Westdorp.

Er werd deze zomer gekampeerd in het park van GGZ Delfland! De openluchtvoorstelling ‘Camping Parcksight’ gaat over verraad, vergunningen, geld, familieperikelen en zomerliefde. De regie van deze moderne bewerking van De Revisor van

Nicolaj Gogol was in handen van Guido Jonckers, die het klassieke stuk bewerkte naar een komische voorstelling. Met componist Guus Westdorp ontstond een organisch geheel van tekst en muziek.

In het heerlijke blijspel ‘As You Like It’ van William Shakespeare verbande de ene hertog de andere in een dramatische broedertwist. De verbannen hertog en zijn volgelingen gingen naar het Lichte Woud, waar zij leefden als een vogelvrije bende.

Daarnaast komt er in deze versie een onverwachte bezoeker. Een beroemde Delftenaar uit dit verre verleden: de legendarische wandtapijtontwerper Karel van Mander.

Wie kent hem niet? Peter Pan, de vliegende, nooit volwassen geworden jongen die korte metten maakt met Kapitein Haak.
Nu, jaren later, is Peter Pan een uitgebluste zakenman van middelbare leeftijd.

Zijn idealen en zijn vrije geest heeft hij laten varen. Maar dan komt er een noodkreet uit Neverland; Haak is terug! Kan Peter Pan de Neverlanders redden? En hervinden hij en zijn kompanen hun vrije geesten?

“Shakespeare was een groot liefhebber van de mens. Hij kende de menselijke geest als geen ander. Het kan niet zo zijn, dat hij de vrouw minderwaardig ten opzichte van de man zou afschilderen. Hij geloofde in gelijkheid van alle mensen. Guido Jonckers werkte vanuit die gedachte aan ‘Het Temmen van de Feeks’.” Jonckers bewerkte het stuk tot een moderne

versie, geschikt voor iedereen tussen de 8 en 108. Ook in deze Jorisproductie nam muziek, gecomponeerd door Guus Westdorp,  een belangrijke plaats in. Aangekleed door onze vaste costumière Anne Leupen en in het decor van het schitterende park van GGZ Delfland, werd ‘Het Temmen van de Feeks’ een feest voor oog en oor.