Wie zijn wij?

Jorisproductie is een unieke samenwerking tussen GGZ Delfland en een fanatieke toneelgroep. In 2017 is voor het eerst een openluchtvoorstelling opgevoerd. Door het succes is het een jaarlijks evenement geworden.

Het park aan de Jorisweg is in 1932 door patiënten aangelegd met grond die vrijkwam door de aanleg van de Rijksweg 13.

Een bezoek aan een voorstelling zorgt voor een verrassende kennismaking met een levend decor. De voor Delft unieke openluchtvoorstelling is niet alleen komisch, maar draagt door de locatie en de opzet ook bij aan verbinding tussen de psychiatrie en de Delftse gemeenschap.

Zo komt de voorstelling mede tot stand met hulp en ondersteuning van deelnemers aan dagactiviteiten van Doel Delfland, onderdeel van GGZ Delfland.

Spelers vertellen:

Saskia, die in meerdere Jorisproducties meespeelde: “Meedoen is een ervaring die ik mijn hele leven niet ga vergeten, de plek, de groep en de regisseur zijn geweldig. Na de laatste voorstelling moeten we allemaal huilen”.

“Het is heerlijk om met een hechte groep aan een productie te werken, natuurlijk zijn de repetities soms hilarisch, als er bijvoorbeeld een hond dwars door een scene rent” zegt Anne die zorgt voor prachtige passende kostuums en de vormgeving.

Ieder heeft zijn eigen rol, daarbij is het niet van belang of je in het ‘gewone leven’ cliënt bent of medewerker. Dit maakt deze productie uniek.